Funchoza su mėsa ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Funchoza su mėsa ir daržovėmis

"Funchoza" su mėsa ir daržovėmis yra populiarus patiekalas Azijoje. Jo pagrindą sudaro stikliniai makaronai iš mung pupelių krakmolo. Su įvairiais padažais patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas, tiek kaip salotos. Šiandien papasakosime, kaip namuose pasigaminti funchoza su mėsa ir sojų padažu, kad ji išeitų ne prastesnė nei restorane. Pagal mūsų receptą kepimui reikia imti jautienos nugarinę. Ji laikoma pačia švelniausia ir dietine. Tačiau ją galite pakeisti mentės mėsa. Mėsa turi būti šviežia, ryškiai raudona ir maloniai kvepėti. Joje neturi būti venų ir riebalų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Funchoza su mėsa ir daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Į dubenėlį supilkite sojų padažą ir įberkite pusę nurodyto prieskonių kiekio. Mišinį išmaišykite. Po to į marinatą suberkite mėsą ir dar kartą išmaišykite. Palikite bent 1 valandai šaldytuve.

Žingsnis 2

Paruoškite daržoves. Į dubenį sudėkite morkas, paprikas ir agurkus, pabarstykite druska ir cukrumi. Išmaišykite ir 2-3 min. minkykite rankomis. Daržovės turėtų paleisti sultis.

Žingsnis 3

Išvirkite makaronus. Sudėkite juos į dubenį ir 5 min. užpilkite nurodytu kiekiu vandens. Išimkite iš dubens ir nusausinkite nuoviru. Patarimas: pirkdami funchoza, rinkitės ploną rūšį. Storus makaronus teks virti pasūdytame vandenyje, o tai ne visada patogu. Makaronų nereikia nuplauti.

Žingsnis 4

Funchoza su mėsa ir daržovėmis Žingsnis 4
Paruoškite keptuvę. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Pastatykite ją ant ugnies ir palaukite 1-2 minutes, kol aliejus įkais. Sudėkite svogūną ir česnaką, išmaišykite ir kepkite 1-2 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir suberkite likusius prieskonius. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Funchoza su mėsa ir daržovėmis Žingsnis 5
Sumaišykite aliejų, prieskonius ir svogūnus su likusiomis daržovėmis. Išmaišykite. Dar karštą mišinį sudėkite į šviežias daržoves. Sudėkite makaronus ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 6

Funchoza su mėsa ir daržovėmis Žingsnis 6
Apkepkite mėsą. Į keptuvę įpilkite 15 ml augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant ugnies. Sudėkite mėsos gabalėlius. Maišydami kepkite ant didelės ugnies 10 minučių. Sudėkite daržoves ir išmaišykite. Apšlakstykite ryžių actu. Patarimas: jei neturite ryžių acto, jį pakeiskite citrinų sultimis.

Žingsnis 7

Paruoštas salotas galima patiekti iš karto arba porai valandų įdėti į šaldytuvą, kad jos būtų sotesnės. Dabar jau žinote, kaip paruošti funchoza su mėsa.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos