Gabalėliai po maistine plėvele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Gabalėliai po maistine plėvele

Kotletus kepkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinyje. Taip iškepsite aromatingus, sodraus kreminio skonio kotletus. Tačiau prieš kepdami kotletus palikite juos 1-1,5 valandos marinate po maistine plėvele. Dėl marinato kieta mėsa taps minkštesnė, taps sultingesnė ir įgaus papildomo skonio. O dėl to, kad marinuojant mėsos struktūra taip pat suminkštėja, tokį produktą organizmas daug geriau virškina.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Gabalėliai po maistine plėvele Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į gilų dubenį supilkite sojų padažą, sudėkite medų ir sutrintą česnaką. Suberkite maltą cinamoną, pipirus ir gerai išmaišykite marinatą, kol medus ištirps. Panardinkite kotletus į marinatą iš visų pusių, sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą marinuotis 1-1,5 valandos.

Žingsnis 2

Gabalėliai po maistine plėvele Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sviestu ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol paruduos. Tai užtruks 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, aštriai, pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, kotletai, be įprastų alergenų, receptų knyga, vištienos vakarienė, vištienos kotletai

Kategorijos