Publikavimo data: 2024-06-13
Gabalėliai po maistine plėvele
Kotletus kepkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinyje. Taip iškepsite aromatingus, sodraus kreminio skonio kotletus. Tačiau prieš kepdami kotletus palikite juos 1-1,5 valandos marinate po maistine plėvele. Dėl marinato kieta mėsa taps minkštesnė, taps sultingesnė ir įgaus papildomo skonio. O dėl to, kad marinuojant mėsos struktūra taip pat suminkštėja, tokį produktą organizmas daug geriau virškina.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į gilų dubenį supilkite sojų padažą, sudėkite medų ir sutrintą česnaką. Suberkite maltą cinamoną, pipirus ir gerai išmaišykite marinatą, kol medus ištirps. Panardinkite kotletus į marinatą iš visų pusių, sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą marinuotis 1-1,5 valandos.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sviestu ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol paruduos. Tai užtruks 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos