Gabalėliai po maistine plėvele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Gabalėliai po maistine plėvele

Kotletus kepkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinyje. Taip iškepsite aromatingus, sodraus kreminio skonio kotletus. Tačiau prieš kepdami kotletus palikite juos 1-1,5 valandos marinate po maistine plėvele. Dėl marinato kieta mėsa taps minkštesnė, taps sultingesnė ir įgaus papildomo skonio. O dėl to, kad marinuojant mėsos struktūra taip pat suminkštėja, tokį produktą organizmas daug geriau virškina.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gabalėliai po maistine plėvele Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į gilų dubenį supilkite sojų padažą, sudėkite medų ir sutrintą česnaką. Suberkite maltą cinamoną, pipirus ir gerai išmaišykite marinatą, kol medus ištirps. Panardinkite kotletus į marinatą iš visų pusių, sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą marinuotis 1-1,5 valandos.

Žingsnis 2

Gabalėliai po maistine plėvele Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sviestu ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol paruduos. Tai užtruks 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos