Publikavimo data: 2024-09-17
Gaidžių troškinys
Labai skanus ir švelnus gaidys su padažu. Šiuo receptu su manimi pasidalijo mano uošvė. Šeimai labai patinka.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įdėkite gaidžio skerdeną ir šiek tiek pašildykite, kad išgaruotų vanduo. Įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Įpilkite 200 ml vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Svogūną ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, padalykite į 2 dalis. Kai vanduo išgaruos, sudėkite pirmąją dalį daržovių, druskos, pipirų ir palaukite, kol viskas paruduos, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Kai viskas apkeps, supilkite 200 ml pomidorų sulčių, palaukite, kol užvirs, sudėkite antrąją dalį daržovių, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu. Troškinkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Sudėkite smulkintas žoleles ir troškinkite dar 2 minutes. Išjunkite kaitlentę ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos