Gaidžių troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Gaidžių troškinys

Labai skanus ir švelnus gaidys su padažu. Šiuo receptu su manimi pasidalijo mano uošvė. Šeimai labai patinka.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gaidžių troškinys Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įdėkite gaidžio skerdeną ir šiek tiek pašildykite, kad išgaruotų vanduo. Įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Įpilkite 200 ml vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Gaidžių troškinys Žingsnis 3
Svogūną ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, padalykite į 2 dalis. Kai vanduo išgaruos, sudėkite pirmąją dalį daržovių, druskos, pipirų ir palaukite, kol viskas paruduos, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Gaidžių troškinys Žingsnis 4
Kai viskas apkeps, supilkite 200 ml pomidorų sulčių, palaukite, kol užvirs, sudėkite antrąją dalį daržovių, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu. Troškinkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 5

Gaidžių troškinys Žingsnis 5
Sudėkite smulkintas žoleles ir troškinkite dar 2 minutes. Išjunkite kaitlentę ir palikite 10 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos