Publikavimo data: 2024-06-24
"Gaidžiukai" užkandis
Jei jau seniai norėjote paįvairinti šventinį stalą, šis receptas bus kaip tik! Užkandis "Gaideliai" puikiai tiks Naujųjų metų stalui. Gaidžiukai papuoš bet kokią vaikų šventę ir padarys šventę šiek tiek linksmesnę! Norėdami pasigaminti gaidžius, turite išvirti vištų ir putpelių kiaušinius. Tada juos atvėsinti ir lygiagrečiai iš morkų išpjauti šukutes ir snapą. Pūkuotai uodegai paimkite petražolių, o akims - džiovintų gvazdikėlių!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite morkas vienodai storais apskritimais. Iš šių apskritimų išpjaukite būsimiems gaideliams "šukutes" ir "snapus".
Žingsnis 2
Ant stalo išdėliokite apvalius krekerius. Ant kiekvieno užtepkite šiek tiek majonezo.
Žingsnis 3
Dabar sumontuokite gaidį. Suskirstykite petražoles šakelėmis ir nuplėškite jas paėmę už kiekvieno lapelio kotelio. Kiekvieno kiaušinio apačioje ir gale padarykite įpjovą ir įdėkite petražolių šakelių. Viršuje padarykite pjūvį ir įdėkite šukutę. Priekyje įdėkite morkos snapą ir gvazdiko akis. Ant kiekvieno krekerio vertikaliai uždėkite po surinktą gaidį.
Žingsnis 4
Užkandį išdėliokite lėkštėje, o centre išdėliokite vištos kiaušinio gaidžius. Vienas šalia kito sudėkite putpelių kiaušinių gaidelius. Atlikta!
Kategorijos