"Gaidžiukai" užkandis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

"Gaidžiukai" užkandis

Jei jau seniai norėjote paįvairinti šventinį stalą, šis receptas bus kaip tik! Užkandis "Gaideliai" puikiai tiks Naujųjų metų stalui. Gaidžiukai papuoš bet kokią vaikų šventę ir padarys šventę šiek tiek linksmesnę! Norėdami pasigaminti gaidžius, turite išvirti vištų ir putpelių kiaušinius. Tada juos atvėsinti ir lygiagrečiai iš morkų išpjauti šukutes ir snapą. Pūkuotai uodegai paimkite petražolių, o akims - džiovintų gvazdikėlių!
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Gaidžiukai" užkandis Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite morkas vienodai storais apskritimais. Iš šių apskritimų išpjaukite būsimiems gaideliams "šukutes" ir "snapus".

Žingsnis 2

"Gaidžiukai" užkandis Žingsnis 2
Ant stalo išdėliokite apvalius krekerius. Ant kiekvieno užtepkite šiek tiek majonezo.

Žingsnis 3

"Gaidžiukai" užkandis Žingsnis 3
Dabar sumontuokite gaidį. Suskirstykite petražoles šakelėmis ir nuplėškite jas paėmę už kiekvieno lapelio kotelio. Kiekvieno kiaušinio apačioje ir gale padarykite įpjovą ir įdėkite petražolių šakelių. Viršuje padarykite pjūvį ir įdėkite šukutę. Priekyje įdėkite morkos snapą ir gvazdiko akis. Ant kiekvieno krekerio vertikaliai uždėkite po surinktą gaidį.

Žingsnis 4

"Gaidžiukai" užkandis Žingsnis 4
Užkandį išdėliokite lėkštėje, o centre išdėliokite vištos kiaušinio gaidžius. Vienas šalia kito sudėkite putpelių kiaušinių gaidelius. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos