Publikavimo data: 2024-01-04
Kiaušiniai, įdaryti šonine receptas
Ieškote užkandžio šventiniam stalui? Išbandykite kiaušinius, įdarytus šonine. Tradicinis Europos šeimininkių pusryčių produktas atsiskleidžia iš naujos pusės. Šoninė suteikia kiaušiniams pikantiško skonio, garstyčios - pikantiško aštrumo, o majonezas - švelnios konsistencijos. Tai paprastas ir sotus užkandis, kuris paprastai patiekiamas šaltas. Jį paruošti gana paprasta, todėl nenorėsite sustoti ties viena porcija.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte išvardytus ingredientus. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Kietai išvirkite kiaušinius: įdėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8-10 minučių po užvirimo. Įmerkite kiaušinius į ledinį vandenį ir nulupkite.
Žingsnis 3
Kol kiaušiniai atvės, paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite šoninės griežinėlius po 2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Dėkite šoninę ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 4
Atvėsusius kiaušinius perpjaukite per pusę. Iš kiaušinių išimkite trynius ir atidėkite juos įdarui.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite keptą šoninę. Smulkiai supjaustykite krapus. Dubenyje sumaišykite šoninę, krapus, trynius, garstyčias, majonezą, papriką, druską ir pipirus. Šoninę reikėtų dėti paskutinę. Kitus ingredientus sumaišykite iš anksto, kad būtų geresnės konsistencijos.
Žingsnis 6
Į kiaušinių puseles įdėkite 1 valgomąjį šaukštą paruošto įdaro.
Žingsnis 7
Užkandis paruoštas. Kiaušinius sudėkite į lėkštę ir papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos