Publikavimo data: 2024-06-09
Gardi antis su orkaitėje keptais obuoliais
Nepaisant to, kad ančių mėsa yra kaloringa, joje yra beveik tuzinas vitaminų ir 15 mineralų, ji geriau virškinama nei kiauliena. Be to, anties patiekalas papuoš ne tik šventinį stalą. Jį galima paruošti ir jaukiai namų vakarienei. Antis su obuoliais yra slavų virtuvės klasika. Tai skanus ir sotus produktas, o jo sudėtyje esantys obuoliai ir prieskoniai subalansuoja anties mėsos skonį, savybes, aromatą ir tekstūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite paukščiui druskos, pipirų ir žolelių mišinį. Įtrinkite juos į skerdeną ir palikite šiek tiek marinuotis.
Žingsnis 2
Nuskuskite obuolius, išskobkite jų šerdis ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Jais įdarykite anties pilvą ir pritvirtinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku.
Žingsnis 3
Aptepkite antį majonezu ir įdėkite ją į rankovę, sutvirtindami galus. Įdėkite skerdeną į anties kepimo indą ir pašaukite ją į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 2 valandas 200 °C temperatūroje. Prieš baigiant kepti, rankovę atidarykite ir palaikykite orkaitėje, kad gražiai paruduotų plutelė.
Kategorijos