Publikavimo data: 2024-06-08
Gardi kiauliena su jogurtu.
Kiauliena su jogurtu yra tradicinis ukrainietiškas patiekalas. Švelni mėsos išpjova su prieskoniais ir bulvėmis. Sūris patiekalui suteikia nepakartojamą skonį. Jogurto padažas suteikia patiekalui sodrumo, švelnumo ir minkštumo. Patiekalo skonis vilioja šeimą prie stalo. Patiekalą labai lengva paruošti, o jo skonis labai skanus.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kotletais. Tada nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir išspauskite. Sudėkite jį į mėsą ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Paimkite jogurto ir į jį įmaišykite krienų bei garstyčių. Tada smulkiai supjaustykite baziliką ir česnaką. Sudėkite juos į jogurtą. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite apskritimais. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir Provanso žolelių.
Žingsnis 4
Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Paimkite formą ir į ją sudėkite svogūnus, mėsą ir bulves. Tada viską užpilkite padažu. Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu. Dėkite formą į orkaitę 50 minučių. Likus 10 minučių iki pabaigos ant viršaus sudėkite vyšninius pomidorus.
Kategorijos