Publikavimo data: 2025-08-18
Gardi vištiena su citrinomis, petražolėmis ir rozmarinais
Kulinarai jau seniai pastebėjo, kad vištienos skonis tampa rafinuotesnis ir švelnesnis, jei į vištieną įdedama, pavyzdžiui, rozmarino, citrinos. Šiame recepte šie ingredientai naudojami ir atlieka jiems skirtą misiją. Tokia orkaitėje kepta vištiena gali būti ne tik paprastos ir sekmadienio dienos, bet ir šventinis patiekalas, jei jis bus paruoštas su šiais "slaptaisiais" ingredientais. Apskritai su tokiu patiekalu verta patiesti ir sulaukti šeimos džiaugsmo.
Žingsnis 1
Jei įmanoma, pirštais atskirkite vištienos odą nuo mėsos. Vėliau šią vietą užpilkite citrina. Rankomis susmulkinkite žoleles ir rozmariną ir įdėkite į pilvo vidų.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais. Pašildykite medų ir užpilkite ant citrinos, pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Citrinos griežinėlius dėkite po vištienos oda.
Žingsnis 3
Patepkite visas skerdenos puses alyvuogių aliejumi ir dėkite ją ant lėkštėje įtaisyto stovo krūtinine puse į viršų. Į apatinę kepimo skardą įpilkite 1 puodelį vandens. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite vištieną 15 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite mėsą, kol iškeps.
Kategorijos