Publikavimo data: 2024-06-08
Gardi vištiena su obuoliais medaus ir garstyčių marinate
Vištiena, kepta su obuolių įdaru, būna labai skani, su apetitą keliančia plutele. Medaus ir garstyčių marinatas patiekalui suteikia nepakartojamų skonio natų. Obuoliai - lengvo vaisių skonio. O džiovintos slyvos vištienai suteiks šiek tiek dūmo skonio. Česnakai ir prieskoniai puikiai dera su vištiena, o obuolių įdaras su alyvuogėmis padarys patiekalą įdomesnį ir rafinuotesnį. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui, juo mėgausis ir suaugusieji, ir vaikai.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Česnaką sutarkuokite smulkia trintuve, petražoles ir krapus smulkiai sukapokite. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Giliame inde sumaišykite garstyčias, skystą medų, augalinį aliejų, citrinos žievelę ir sultis, česnaką, prieskonius ir druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite smulkintas petražoles bei krapus. Vištieną iš vidaus ir iš išorės aptepkite paruoštu marinatu, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pašalinkite sėklalizdžius. Į įkaitintą keptuvę supilkite vyną. Tada sudėkite alyvuoges, džiovintas slyvas ir obuolių gabalėlius. Mišinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Įdarą virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Pergamentiniu popieriumi išklotą formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą įdėkite šviežio baziliko, kad būtų aromatingesnis. Medaus ir garstyčių mišinyje marinuotą vištieną išimkite iš maistinės plėvelės ir įdarykite obuolių įdaru. Vištieną susekite virvele arba dantų krapštukais. Sudėkite vištieną į paruoštą formą ir uždenkite folija. Įdėkite formą su vištiena į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 90 minučių.
Kategorijos