Publikavimo data: 2025-08-17
Gardi žąsis rankovėje
Žąsiena nėra pati švelniausia mėsa, tačiau jei pasirinksite tinkamą būdą ir naudosite šį receptą, mėsos patiekalas bus nuostabiai sotus. Mėsa gaunasi labai minkšta ir sultinga, nes naudojama kepimo rankovė. Kepant mėsa kepama savo sultyse, sumaišytose su morkų ir obuolių sultimis, kurios patiekalui suteikia ypatingo skonio. Vienas iš pagrindinių šio patiekalo privalumų yra jo paruošimo paprastumas.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje (gilioje lėkštėje, dubenėlyje, lėkštėje) sumaišykite prieskonius ir prieskonines žoleles: bazilikus su raudonėliais, rozmarinais, įberkite pipirų mišinio. Kiekvieną žąsies mėsos gabalėlį įtrinkite druska ir paruoštu prieskonių mišiniu.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite vidutinio dydžio apskritimais. Obuolius supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Paimkite reikiamo dydžio kepimo rankovę ir pripildykite ją prieskoniais įtrinta mėsa, griežinėliais supjaustytomis morkomis ir obuoliais. Suriškite rankovę iš abiejų pusių (rankovės nereikia pradurti).
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite rankovę ant kepimo skardos arba į kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol maistas iškeps, maždaug valandą. Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės, atsargiai nupjaukite rankovę ir atsargiai išimkite paruoštą patiekalą iš rankovės.
Kategorijos