Publikavimo data: 2024-06-15
Gardus azu su jautiena ir ryžiais
Jei vietoj bulvių su azu patiekite ryžius, gausite ne mažiau gardų patiekalą, o tai dar kartą įrodo, kad su azu galima dirbti įvairiais būdais ir stiliais. Tačiau marinuoti agurkai ir mėsa grąžina patiekalą į totorių istoriją, ir koks tada skirtumas, su kuo jį ragauti - bulvėmis ar ryžiais? Abu produktai mums vienodai artimi, nepaisant epochų, skiriančių patiekalo kilmę ir šiuolaikiškumą.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais, o agurkus - griežinėliais. Svogūnus minutę pakepinkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies. Mėsą pamirkykite miltuose ir siųskite prie svogūnų. Kepkite porą minučių nuolat maišydami. Įdėkite lauro lapą.
Žingsnis 2
Į mėsą sudėkite pomidorų pastą, agurkus, pusę smulkinto česnako ir 200 ml vandens. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Suberkite likusius česnakus ir susmulkintas žoleles, išjunkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Ryžius virkite vandenyje santykiu 1:1 ant silpnos ugnies 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska.
Kategorijos