Publikavimo data: 2024-06-16
Gardūs bulvių tartaletės su jūros gėrybėmis
Bulvių tartaletės su jūros gėrybėmis - puikus šventinio stalo užkandis. Jūros gėrybės kartu su traškiu bulvių krepšeliu ir švelniu sūrio įdaru sukuria nepaprastai skanų užkandį. Šis užkandis originaliai ir apetitiškai atrodo ant šventinio stalo ir puikiai papildo daugelį patiekalų. Tartaletes galima papuošti šviežiomis žolelių šakelėmis, žaliaisiais svogūnais, alyvuogėmis, keptais vyšniniais pomidorais. Prieš patiekiant tartaletės gali būti apšlakstytos citrinos sultimis arba sojų padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragėlius: bulves sutarkuokite smulkia tarka. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Iš bulvių išspauskite skysčio perteklių. Įberkite druskos, pipirų, kiaušinių, miltų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Bulvių mišinį sudėkite į keksiukų formeles, kad gautųsi krepšeliai. Kepkite bulvių tartaletes 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: sūrį sutarkuokite stambia tarka. Įdėkite majonezo ir išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštu įdaru įdarykite bulvių tartaletes. Ant kiekvieno krepšelio viršaus sudėkite paruoštas krevetes ir midijas, įdėkite po šaukštelį raudonųjų ikrų ir šakelę krapų.
Kategorijos