Gardus kiaulienos mentės kepimas orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Gardus kiaulienos mentės kepimas orkaitėje

Orkaitėje kepta švelni, aromatinga, burnoje tirpstanti kiaulienos mentė su minimaliu prieskonių kiekiu yra puikus patiekalas paprastiems šeimos pietums ir šventiniam stalui. Šis skanėstas puikiai dera su daržovėmis, taip pat su įvairių rūšių makaronais, bulvių koše ir makaronais. Puikus pasirinkimas klasikinių derinių mėgėjams.
Gaminimo laikas
540 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gardus kiaulienos mentės kepimas orkaitėje Žingsnis 1
Į orkaitės dugną įdėkite kepimo skardą, kad susigertų sultys, o ant vidurinės lentynėlės - kepimo groteles. Kiaulienos mentę iš visų pusių įtrinkite druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu.

Žingsnis 2

Gardus kiaulienos mentės kepimas orkaitėje Žingsnis 2
Įkaitintą groteles išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jų mėsą. Kepkite ją apie 8 valandas, o pasibaigus laikui išimkite iš orkaitės ir suvyniokite į foliją, kad mėsa šiek tiek pailsėtų. Tuo metu orkaitės temperatūrą padidinkite iki 250 ℃.

Žingsnis 3

Gardus kiaulienos mentės kepimas orkaitėje Žingsnis 3
Kai mėsa apskrunda ir orkaitėje pasiekiama tinkama temperatūra, įdėkite mėsą atgal. Kepkite kiaulieną dar 20 minučių, kol ji paruduos ir taps traški, retkarčiais apversdami. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos