Publikavimo data: 2024-06-09
Gardus kiaulienos mentės kepimas orkaitėje
Orkaitėje kepta švelni, aromatinga, burnoje tirpstanti kiaulienos mentė su minimaliu prieskonių kiekiu yra puikus patiekalas paprastiems šeimos pietums ir šventiniam stalui. Šis skanėstas puikiai dera su daržovėmis, taip pat su įvairių rūšių makaronais, bulvių koše ir makaronais. Puikus pasirinkimas klasikinių derinių mėgėjams.
Žingsnis 1
Į orkaitės dugną įdėkite kepimo skardą, kad susigertų sultys, o ant vidurinės lentynėlės - kepimo groteles. Kiaulienos mentę iš visų pusių įtrinkite druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu.
Žingsnis 2
Įkaitintą groteles išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jų mėsą. Kepkite ją apie 8 valandas, o pasibaigus laikui išimkite iš orkaitės ir suvyniokite į foliją, kad mėsa šiek tiek pailsėtų. Tuo metu orkaitės temperatūrą padidinkite iki 250 ℃.
Žingsnis 3
Kai mėsa apskrunda ir orkaitėje pasiekiama tinkama temperatūra, įdėkite mėsą atgal. Kepkite kiaulieną dar 20 minučių, kol ji paruduos ir taps traški, retkarčiais apversdami. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos