Publikavimo data: 2024-06-09
Gardus kuskusas su vištienos krūtinėle ir daržovėmis
Kuskusas yra mūsų manų kruopų analogas. Šių grūdų Rusijoje nėra dažnai sutinkama, tačiau Azijos ir Europos šalyse jie yra labai populiarūs. Galbūt jo sėkmę lemia greitas paruošimas ir neutralus skonis, jis tinka absoliučiai bet kokiam patiekalui. Šiuo atveju košė puikiai dera su vištiena ir daržovėmis, o gaminimo procesas nesukels jums jokių rūpesčių, įsidėmėkite.
Žingsnis 1
Įkaitinkite plačią keptuvę aukštais kraštais ir supilkite į ją saulėgrąžų aliejų. Svogūnus smulkiai supjaustykite, o morkas stambiai sutarkuokite. Apkepkite svogūnus, pasūdykite ir sudėkite morkas, troškinkite dar kelias minutes. Supjaustykite saldžiąją papriką ir supilkite ją į keptuvę, išmaišykite ir kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Troškintas daržoves sudėkite į lėkštę. Vištienos krūtinėlę supjaustykite dideliais gabalais ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia, įpilkite augalinio aliejaus. Tada supilkite grietinę, įpilkite apie 500 ml vandens ir uždengę dangčiu ant mažos ugnies troškinkite mėsą.
Žingsnis 3
Kai mėsa iškeps, grąžinkite daržoves į keptuvę, išmaišykite ir supilkite kuskusą. Kuskusas turi būti apsemtas skysčio, jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Maišyti nereikia, tiesiog išlyginkite sluoksnį. Ant silpnos ugnies, po uždengtu dangčiu užvirinkite košę ir virkite apie 5 minutes. Tada išjunkite ugnį, uždenkite puodą rankšluosčiu ir palikite apie 30 minučių, kad užvirtų.
Kategorijos