Publikavimo data: 2025-08-19
Gardūs mėsos kukuliai grietinėlės ir sūrio padaže
Patys mėsos kukuliai yra labai paprastas patiekalas. Tai dideli maltos mėsos, dažniausiai mėsos ar paukštienos, rutuliai su įvairiais priedais, pavyzdžiui, duona, sūriu ar žolelėmis. Kad mėsos kukuliai įgautų įdomesnį ir rafinuotesnį skonį, prie jų paprastai patiekiami įvairūs padažai. Tokio patiekalo pavyzdys - apetitą žadinantys mėsos kukuliai grietinėlės ir sūrio padaže, kurie stebina maloniu skoniu ir švelnia tekstūra.
Žingsnis 1
Svogūną ir obuolį supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį su malta mėsa. Vandenyje mirkytą bandelę išspauskite ir sudėkite į tą patį dubenį. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
Žingsnis 2
Iš gautos faršo masės suformuokite gana didelius kotletus ir palikite juos virti verdančiame pasūdytame vandenyje apie 4 minutes, tada perkelkite į švarų dubenį ir uždenkite dangčiu, kad šiluma lėčiau išsiskirtų.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, pieną, vandenį ir grietinėlę, pagal skonį įberkite prieskonių ir virkite kelias minutes. Kol padažas stingsta, sutarkuokite sūrį, suberkite jį į padažą ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsos kukulius į padažą ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Troškinkite mėsos kukulius padaže apie pusvalandį, retkarčiais apversdami.
Kategorijos