Publikavimo data: 2025-08-18
Gardūs mėsos lizdai su grybais
Mėsos lizdai su grybais po sūriu - skanus ir originalus patiekalas, puiki alternatyva prancūziškam mėsos patiekalui. Patiekalą nesudėtinga paruošti, tačiau jis papuoš bet kokį šventinį stalą. Jį galima patiekti kaip karštą užkandį arba karštą su bet kokiu garnyru. Patiekalą galima paįvairinti eksperimentuojant su įdarais, įdedant kiaušinių ar pomidorų. Geriau naudoti naminį arba vištienos faršą, bet tikrai ne jautienos - lizdai išeis kieti. Bet kuriuo atveju šis patiekalas nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite morkas ir svogūnus.
Žingsnis 2
Nulupkite, nuplaukite ir smulkiais kubeliais supjaustykite grybus. Grybus apkepkite atskiroje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Žingsnis 3
Pamirkykite duoną vandenyje, nuspauskite ir sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumaišykite. Įpilkite šiek tiek vandens ir gerai išminkykite.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius 65-70 g sveriančius rutuliukus. Dėkite ant kepimo skardos ir kiekviename rutuliuke padarykite įdubimą.
Žingsnis 5
Į ertmę pirmiausia sudėkite morkų sluoksnį, tada grybų sluoksnį. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Dėkite į serviravimo lėkštes.
Kategorijos