Publikavimo data: 2024-05-26
Gardus plovas su ilgagrūdžiais ryžiais
Plovas yra tradicinis rytietiškos virtuvės patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra trapūs ryžiai. Yra daugybė plovų rūšių, kuriuose naudojama ne tik mėsa, bet ir daržovės, žuvis, jūros gėrybės, paukštiena ir džiovinti vaisiai. Rytuose moterys plovą gamina kasdien, o per šventes tik vyrai jį verda katiluose ant ugnies.
Žingsnis 1
Keptuvėje storu dugnu 5 minutes pakepinkite mėsą augaliniame aliejuje, sudėkite svogūną ir kelias minutes pakepinkite. Į puodą sudėkite morkas ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Supilkite į puodą vandenį, įberkite druskos ir prieskonių. Troškinkite po dangčiu 20 minučių.
Žingsnis 2
Tada sudėkite nuplautus ryžius, užpilkite vandeniu 2 cm virš ryžių. Virkite, kol vanduo visiškai išgaruos.
Kategorijos