Publikavimo data: 2024-06-09
Gardūs sparneliai su ryžiais ir daržovėmis
Sparneliai yra švelniausia vištienos skerdenos dalis, tikriausiai todėl jie turi tiek daug gerbėjų. Pagal šį receptą sparneliai būna labai skanūs ir aromatingi, nes marinuojami prieskoniuose, o kaip garnyras - klasikinis ryžių su daržovėmis variantas. Kartu jie paruošiami labai paprastai ir greitai iš turimų produktų, kurie visada yra po ranka.
Žingsnis 1
Sudėkite vištieną į marinato indą, pabarstykite bazilikais, čiobreliais, pipirais ir druska, įpilkite šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir mišiniu įtrinkite sparnelius. Palikite marinuotis šiltoje vietoje. Tuo metu galite paruošti garnyrą. Tam likusiame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol svogūnai taps skaidrūs, suberkite nuplautus ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Į kepimo formą suberkite ryžius, ant viršaus sudėkite sparnelius, tarp mėsos sudėkite nesmulkintas česnako skilteles ir lauro lapą. Užpilkite vandeniu, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie valandą. Paskutines 10 minučių galima kepti be folijos, kad sparneliai paruduotų.
Kategorijos