Publikavimo data: 2024-06-09
Gardus troškinys su ryžiais ir varške
Troškinys yra gerai žinomas patiekalas Europoje, Amerikoje ir Australijoje. Kai kur apkepas yra sūrus patiekalas, pavyzdžiui, iš bulvių arba grūdų ir daržovių, kai kur - saldus patiekalas iš varškės ir džiovintų vaisių. Tačiau gaunasi ne mažiau įdomus derinys. Jei derinsite abiejų rūšių elementus. Pavyzdžiui, troškinys su ryžiais ir varške yra skanus ir sotus saldus patiekalas, kurį būtinai turėtų išbandyti kiekvienas.
Žingsnis 1
Užpilkite ryžius dviem puodeliais vandens, pastatykite keptuvę ant ugnies ir virkite po dangčiu 10 minučių nuo užvirimo. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite virti dar 10 minučių po dangčiu. Perpilkite į dubenį ir visiškai atvėsinkite, sumaišykite su sultenėmis.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile. Trečdalį kiaušinių mišinio supilkite į atskirą indą, kad padengtumėte apkepą. 2/3 kiaušinių mišinio sumaišykite su ryžiais ir sudėkite varškę, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indą lengvai patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą sudėkite varškės tešlą ir išlyginkite ją. Sumaišykite grietinę su likusiais kiaušiniais ir tolygiai aptepkite kepinį.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir įdėkite į ją kepimo formą. Viską kepkite apie 40 minučių, kol apkepas iš viršaus paruduos, naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimo nustatymus.
Kategorijos