Publikavimo data: 2024-02-04
Troškinys su manų kruopomis receptas
Manų košė daugeliui vaikų yra baisus sapnas, ypač jei joje yra gumuliukų. Galbūt todėl manų kruopos buvo nukreiptos skanesne linkme ir atsirado varškės apkepas su manų kruopomis, keptas orkaitėje. Visi, kurie kada nors bandė šiuos apetitą žadinančius kvadratėlius, prisimena, kad dėl manų kruopų jų tekstūra yra maloni ir šiek tiek traški. Išbandykite patys.
Žingsnis 1
Varškę, grietinę ir kiaušinius iš anksto išimkite iš šaldytuvo - jie turi būti kambario temperatūros. Varškę pertrinkite per vidutinį sietelį (jei naudojate minkštą varškę, per sietelį trinti nereikia) ir atskirkite baltymus nuo trynių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Sumaišykite varškę su tryniais, grietine, cukrumi, vanile ir išplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Sumaišykite manų kruopas su kepimo milteliais, suberkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Išplakite baltymus iki standžių viršūnių, supilkite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite.Baltymų masę išmaišykite medine mentele.
Žingsnis 5
Tešlą sudėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 180 °C temperatūroje 45-55 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos