Varškės apkepas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Varškės apkepas receptas

Iš visų troškinių varškės sūris yra bene žinomiausias. Ji yra švelni, rauginta, puri ir net, kaip mums sakė vaikystėje, sveika. Sunku nustatyti klasikinį naminės varškės apkepo receptą, nes visiems jis skirtingas: kažkas deda rūgštynių, kažkas ryžių, kažkas mėgsta, kad jame būtų kuo mažiau cukraus. Svarbiausia, kad receptas būtų paprastas, troškinys būtų greitai paruošiamas, o valgomas - skanus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g

Ingredientai (7)

Porcijos
6
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Varškės apkepas receptas Žingsnis 1
Grietinę, sviestą, varškę ir kiaušinį iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Varškę pertrinkite per vidutinį sietelį (jei naudojate minkštą varškę, per sietelį trinti nereikia) ir ištirpinkite sviestą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Varškės apkepas receptas Žingsnis 2
Kiaušinius ir cukrų plakite iki putų. Sudėkite kiaušinių masę, miltus, druską ir įmaišykite į tarkuotą varškę.

Žingsnis 3

Varškės apkepas receptas Žingsnis 3
Sudėkite masę į kepimo indą, aptepkite grietine ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40 min., kol taps auksinės spalvos.Kad apkepas nepriliptų prie formos, patepkite ją sviestu arba naudokite kepimo popierių.

Žingsnis 4

Varškės apkepas receptas Žingsnis 4
Paruoštą apkepą supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai