Iš visų troškinių varškės sūris yra bene žinomiausias. Ji yra švelni, rauginta, puri ir net, kaip mums sakė vaikystėje, sveika. Sunku nustatyti klasikinį naminės varškės apkepo receptą, nes visiems jis skirtingas: kažkas deda rūgštynių, kažkas ryžių, kažkas mėgsta, kad jame būtų kuo mažiau cukraus. Svarbiausia, kad receptas būtų paprastas, troškinys būtų greitai paruošiamas, o valgomas - skanus.
Žingsnis 1
Grietinę, sviestą, varškę ir kiaušinį iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Varškę pertrinkite per vidutinį sietelį (jei naudojate minkštą varškę, per sietelį trinti nereikia) ir ištirpinkite sviestą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Kiaušinius ir cukrų plakite iki putų. Sudėkite kiaušinių masę, miltus, druską ir įmaišykite į tarkuotą varškę.
Žingsnis 3
Sudėkite masę į kepimo indą, aptepkite grietine ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40 min., kol taps auksinės spalvos.Kad apkepas nepriliptų prie formos, patepkite ją sviestu arba naudokite kepimo popierių.
Žingsnis 4
Paruoštą apkepą supjaustykite porcijomis ir patiekite.