Publikavimo data: 2024-01-20
Varškės apkepas su braškėmis receptas
Varškės apkepas - skanus ir sveikas patiekalas, kurį galima patiekti pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar desertui. Jam paruošti imkite šviežios, ne per rūgščios varškės. Būtinai pertrinkite ją per sietelį arba suplakite blenderiu, tada apkepas išeis labai švelnus. Šiame recepte kaip užtepėlės įdaras naudojamos šviežios braškės. Dėl to patiekalas tampa dar skanesnis ir sveikesnis. Toks desertas ypač aktualus vasaros sezonu.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros. Nuplaukite braškes, nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu ir pašalinkite uodegėles. Išmatuokite ingredientus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus.
Žingsnis 3
Kiaušinius su cukrumi plakite plaktuvu arba elektriniu maišytuvu iki purumo ir putų.
Žingsnis 4
Suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 5
Varškę pertrinkite per sietelį, jei norite, kad apkepas būtų puresnis. Jei neturite sietelio, sutrinkite varškę šakute.
Žingsnis 6
Viską gerai išmaišykite. Jei reikia, tešlą išplakite panardinamuoju mikseriu, kad gautųsi vientisa ir vienalytė konsistencija.
Žingsnis 7
Kepimo indą ištepkite sviestu. Perpjaukite braškes per pusę ir sudėkite jas ant formos dugno.
Žingsnis 8
Braškių pripildykite varškės tešla.
Žingsnis 9
Pašaukite troškinį į 180⁰C temperatūros orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 10
Kol apkepas kepa, paruoškite padažą: blenderio dubenyje sumaišykite 100 g braškių, 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Sumaišykite blenderiu iki vientisos masės. Padažas paruoštas.
Žingsnis 11
Leiskite apkepui atvėsti, o dar geriau - padėkite jį į šaldytuvą per naktį. Prieš patiekdami supjaustykite apkepą gabalėliais ir patiekite gausiai apšlakstę braškių padažu.
Žingsnis 12
Papuoškite apkepą plaktos grietinėlės kepurėle, cukraus pudra ir šviežios mėtos lapeliu.
Kategorijos