Publikavimo data: 2025-08-20
Gardūs vermišeliai su vištienos šlaunelėmis
Vermišeliai ir vištiena - klasikinis derinys. Mūsų recepte naudojame vištienos šlauneles. Lyginant su krūtinėlėmis, jose yra daug daugiau geležies ir B grupės vitaminų. Kartu šlaunelių kaloringumas nėra daug didesnis ir leidžia jas naudoti dietiniais tikslais.
Žingsnis 1
Vištienos šlaunelę, papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Kepkite vištieną keptuvėje 4 minutes. Įberkite druskos ir išmaišykite. Troškinkite uždengę dangčiu 5 minutes. Dabar nuo vištienos gabalėlių galite lengvai nuimti odą.
Žingsnis 3
Į vištienos troškinį sudėkite morkas, paprikas ir svogūnus. Maišydami kepkite 5-7 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą, česnaką, pipirus ir lauro lapą. Troškinkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Vermišelius virkite, kol išvirs. Funchosas pakanka virti 5 minutes, tačiau kietiesiems vermišeliams reikia daugiau laiko. Išmeskite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Sudėkite vermišelius prie mėsos ir daržovių. Maišydami kepkite dar 3 minutes.
Kategorijos