Publikavimo data: 2024-05-26
Gardus vištienos ir kiaulienos kumpis
Klasikiniame kumpio recepte buvo naudojama kiauliena, tačiau laikui bėgant visi receptai keičiasi, tobulėja, kad visuomenei pasirodytų geriausios formos. Vištienos ir kiaulienos kumpis yra puikus šventinio stalo užkandis, toks patiekalas yra švelnaus malonaus skonio ir dera su daugybe garnyrų ir priedų.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite ne per dideliais kubeliais. Sumaišykite su majonezu, druska, žolelėmis ir pipirais ir palikite marinuotis ant stalo maždaug valandai.
Žingsnis 2
Sumalkite kiaulieną į maltą mėsą. Sumaišykite ją su marinuota vištiena ir palikite 15 minučių, kad susimaišytų visi skoniai. Sūrį supjaustykite maždaug vištienos dydžio kubeliais ir pridėkite prie mėsos.
Žingsnis 3
Ant pjaustymo lentos ištieskite maistinę plėvelę ir sudėkite mišinį. Tvirtai susukite kumpį į ritinėlį ir padėkite ant kepimo skardos, pripildytos vandens. Dėkite suktinuką į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes. Paruoštą kumpį atvėsinkite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos