Publikavimo data: 2025-08-19
Gardūs vištienos kotletai ant kefyro
Kotletai - tai universalus patiekalas, kuris, nors ir vadinamas kitaip, yra beveik visų pasaulio virtuvių patiekaluose. Tai nenuostabu, nes toks patiekalas tikrai to nusipelno. Internete ir kulinarinėse knygose galima rasti begalę skirtingų kotletų variantų - nuo paprastų vištienos kotletų iki morkų kotletų. Tačiau, žinoma, pats klasiškiausias ir visų mėgstamiausias receptas yra paprasti vištienos kotletai.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūnus ir sumaišykite su malta vištiena, supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Palaipsniui į maltą mėsą įmaišykite miltus, stengdamiesi pasiekti vientisą tekstūrą.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę šaukštu sudėkite faršą, kad gautųsi nedideli plokšti kotletukai. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus. Jei norite, kotletukus galima porą minučių patroškinti po dangčiu.
Kategorijos