Publikavimo data: 2024-05-26
Gardūs vištienos kotletai su varške
Kotletas - tai iš maltos mėsos gaminamas plokštainis su svogūnais, prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais. Kotletai ruošiami iš bet kokios mėsos, paverstos malta mėsa, todėl yra vištienos, kalakutienos ir jautienos kotletų. Taip pat neatmetama galimybė patiekalą gaminti iš žuvies ir daržovių, o rezultatas visada būna skanus, sultingas ir labai aromatingas.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais arba susmulkinkite blenderiu. Paimkite gilų dubenį ir sumaišykite maltą vištieną, smulkintą svogūną, varškę ir kiaušinių baltymus. Mišinį gerai išmaišykite ir pagal skonį pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir muskato riešutu.
Žingsnis 2
Iš paruoštos maltos mėsos pradėkite formuoti kotletus, tam paimkite nedidelį kiekį mėsos masės ir suformuokite iš jos rutuliuką. Šiek tiek paspauskite suformuotą maltos mėsos rutuliuką ir siųskite jį į įkaitintą keptuvę be aliejaus kepti po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Tą patį atlikite su visa malta mėsa.
Kategorijos