Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais

Paruoškite neįprastai skanią mėsą su daržovėmis ir grybais. Tai bene geriausias patiekalas šiltai šeimos vakarienei. Kepimui naudojama jautienos nugarinė, todėl patiekalas yra minkštas ir sultingas, patiekiamas kaip atskiras patiekalas. Jei nenorite daug laiko praleisti virtuvėje, šis patiekalas jums tikrai tiks, nes yra nepaprastai skanus, paprastas ir gražus.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais Žingsnis 1
Atskirame dubenyje susmulkinkite jautieną, smulkiai supjaustykite svogūną ir kubeliais supjaustykite grybus. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, sudėkite mėsą, įberkite druskos ir pipirų, kepkite jautieną savo sultyse ant silpnos ugnies po dangčiu 30 minučių, kas 5-7 minutes mėsą pamaišykite, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Žingsnis 2

Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais Žingsnis 2
Į jautieną sudėkite svogūnus, grybus ir sviestą, tada kepkite dar 10-15 minučių, maišydami kas 4 minutes.

Žingsnis 3

Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais Žingsnis 3
Baklažaną supjaustykite apskritimais, papriką nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus supjaustykite plonais apskritimais.

Žingsnis 4

Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais Žingsnis 4
Į karščiui atsparų kepimo indą sudėkite baklažanus, juos pasūdykite, ant viršaus sudėkite mėsos ir grybų kepsnius, tada paprikas, o paskutinį sluoksnį - pomidorus.

Žingsnis 5

Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais Žingsnis 5
Mėsą su daržovėmis ir grybais 30 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Tada ištraukite patiekalą iš orkaitės, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu sūriu ir žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos