Publikavimo data: 2024-05-25
Gardžiai iškepta mėsa su daržovėmis ir grybais
Paruoškite neįprastai skanią mėsą su daržovėmis ir grybais. Tai bene geriausias patiekalas šiltai šeimos vakarienei. Kepimui naudojama jautienos nugarinė, todėl patiekalas yra minkštas ir sultingas, patiekiamas kaip atskiras patiekalas. Jei nenorite daug laiko praleisti virtuvėje, šis patiekalas jums tikrai tiks, nes yra nepaprastai skanus, paprastas ir gražus.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje susmulkinkite jautieną, smulkiai supjaustykite svogūną ir kubeliais supjaustykite grybus. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, sudėkite mėsą, įberkite druskos ir pipirų, kepkite jautieną savo sultyse ant silpnos ugnies po dangčiu 30 minučių, kas 5-7 minutes mėsą pamaišykite, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 2
Į jautieną sudėkite svogūnus, grybus ir sviestą, tada kepkite dar 10-15 minučių, maišydami kas 4 minutes.
Žingsnis 3
Baklažaną supjaustykite apskritimais, papriką nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus supjaustykite plonais apskritimais.
Žingsnis 4
Į karščiui atsparų kepimo indą sudėkite baklažanus, juos pasūdykite, ant viršaus sudėkite mėsos ir grybų kepsnius, tada paprikas, o paskutinį sluoksnį - pomidorus.
Žingsnis 5
Mėsą su daržovėmis ir grybais 30 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Tada ištraukite patiekalą iš orkaitės, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu sūriu ir žolelėmis.
Kategorijos