Publikavimo data: 2024-06-09
Gardžios bulvės su vištienos filė orkaitėje
Bulvės ir orkaitėje kepama vištienos filė yra klasikinis duetas. Šiuo puikiu deriniu paremta daugybė prancūziškos mėsos arba bulvių su sūriu ir vištienos filė receptų. Laikui bėgant visi receptai keitėsi, tobulėjo. Ne išimtis ir apetitą keliančios bulvės su vištienos filė orkaitėje - tai unikalus sėkmingo klasikinio recepto modernizavimo atvejis.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite apskritimais, o svogūnus - žiedais. Iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir daržovių prieskoniais ir palikite, kad šiek tiek įsigertų.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nelabai stambiais griežinėliais ir marinuokite juos druskoje bei pipiruose. Sūrį sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite bulves vienu sluoksniu. Toliau sluoksniuokite vištienos filė, o paskutinį sluoksnį sudarys svogūnų žiedai.
Žingsnis 4
Dėkite formą į 180 ℃ temperatūros orkaitę 30 minučių. Pasibaigus laikui, išimkite formą iš orkaitės, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos