Publikavimo data: 2024-06-12
Garuose virti ežiukai
Ežiukai yra mėgstamas šeimininkių patiekalas, kurio pagrindinis kriterijus - sultingumas ir minkštumas. Kad patiekalas būtų minkštas, ežius virkite garuose. Be to, šis gaminimo būdas padės išsaugoti produktų privalumus. Maltiniams geriau imti šviežią mėsą, tada ežiukai bus sultingesni. Patiekalui tinka ilgagrūdžiai ryžiai, tačiau gamindami nedėkite jų į faršą, o mėsos kukulius ant viršaus užberkite ryžiais. Taip jie bus panašesni į miško žvėrelius su spygliukais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos maltinukus ežiukams. Mėsą kartu su svogūnais sumalkite mėsmale. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir pipirų ir gerai išminkykite.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Ryžius sudėkite ant plokščios lėkštės. Iš maltos mėsos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Apvoliokite ryžiuose, lengvai prispausdami.
Žingsnis 3
Paruoškite garuose virtus ežiukus. Supilkite vandenį į multicookerį, nustatykite režimą "Garai". Sudėkite ežiukus į plastikinį garų puodo krepšelį ir pastatykite jį virš dubens su vandeniu. Garinkite patiekalą 30 minučių, kol mėsa iškeps.
Kategorijos