Garuose virti gabaliukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Garuose virti gabaliukai

Gaminant garuose nereikia aliejaus ar sultinio. Procesas nesudėtingas, o maiste išlieka dauguma mikroelementų ir vitaminų. Jautiena daugiafunkcinėje keptuvėje arba garintuve bus idealus sveikos mitybos sprendimas. 100 gramų virtos jautienos maistinė vertė atitinka 200 kcal. Tešlai rinkitės nugarinę, inkstų išpjovą arba kraštą. Juose yra mažiausiai riebalų, be to, jie minkščiausi. Gaminimo laiką galite sutrumpinti kruopščiai išmušdami maltą mėsą prieš gaminimą. Taip patiekalas bus minkštas ir švelnus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Garuose virti gabaliukai Žingsnis 1
Suformuokite mėsos paplotėlius. Jautieną sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Į smulkintą mėsą įmaišykite žalią kiaušinį ir sviestą. Duoną 7-10 min. pamirkykite šiltame piene arba vandenyje, tada išspauskite ir sudėkite į maltą mėsą. Mėsą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Taip pat galite ją kelis kartus suplakti, po to duokite 10-15 minučių maltai mėsai įsigerti. Šlapiomis rankomis iš paruoštos masės suformuokite nedidelius paplotėlius.

Žingsnis 2

Garuose virti gabaliukai Žingsnis 2
Paruoškite tešlą garuose. Pripildykite "Multicooker" dubenį vandens ir įdėkite specialų garų padėklą. Į šį padėklą sudėkite tešlą ir virkite 30 minučių režimu "Virimas garuose".

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos