Publikavimo data: 2024-04-28
Garuose virti kotletai
Skirtingai nuo kitų virimo būdų, gaminant garuose produktuose išsaugoma daugiausia vitaminų ir mikroelementų. Jei garuose virtiems kotletams pasirinksite maltą vištienos filė, jie bus ne tik naudingi, bet ir mažai kaloringi - ne daugiau kaip 150 kcal 100 g. Į maltą mėsą galite papildomai įdėti morkų, burokėlių arba šviežių prieskoninių žolelių. Kaip paruošti garuose virtus kotletus, naudojant tik pagrindinius ingredientus, žingsnis po žingsnio aprašyta šiame recepte. Sėkmingas šio patiekalo garnyras bus troškintos daržovės, ryžiai, grikiai.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą kotletams. Sumaišykite vištienos faršą, žalią kiaušinį, tarkuotas bulves ir smulkiai supjaustytą svogūną. Pagal skonį pasūdykite ir bent 5 minutes gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Šlapiomis rankomis padalykite faršą į 5-7 dalis ir suformuokite ovalius arba apvalius kotletukus.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus garuose multicooker keptuvėje. Įdėkite kotletus į garintuvo formą ir supilkite vandenį į multicookerio indą. Ant viršaus sudėkite kotletus ir įjunkite "garų" režimą. Multicookerio galingumas priklauso nuo to, kiek ilgai kotletai bus verdami garuose. Vidutinė trukmė - 30 minučių.
Kategorijos