Garuose virti kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Garuose virti kotletai

Skirtingai nuo kitų virimo būdų, gaminant garuose produktuose išsaugoma daugiausia vitaminų ir mikroelementų. Jei garuose virtiems kotletams pasirinksite maltą vištienos filė, jie bus ne tik naudingi, bet ir mažai kaloringi - ne daugiau kaip 150 kcal 100 g. Į maltą mėsą galite papildomai įdėti morkų, burokėlių arba šviežių prieskoninių žolelių. Kaip paruošti garuose virtus kotletus, naudojant tik pagrindinius ingredientus, žingsnis po žingsnio aprašyta šiame recepte. Sėkmingas šio patiekalo garnyras bus troškintos daržovės, ryžiai, grikiai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Garuose virti kotletai Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą kotletams. Sumaišykite vištienos faršą, žalią kiaušinį, tarkuotas bulves ir smulkiai supjaustytą svogūną. Pagal skonį pasūdykite ir bent 5 minutes gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Garuose virti kotletai Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Šlapiomis rankomis padalykite faršą į 5-7 dalis ir suformuokite ovalius arba apvalius kotletukus.

Žingsnis 3

Garuose virti kotletai Žingsnis 3
Paruoškite kotletus garuose multicooker keptuvėje. Įdėkite kotletus į garintuvo formą ir supilkite vandenį į multicookerio indą. Ant viršaus sudėkite kotletus ir įjunkite "garų" režimą. Multicookerio galingumas priklauso nuo to, kiek ilgai kotletai bus verdami garuose. Vidutinė trukmė - 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos