Publikavimo data: 2025-08-18
Garuose virti mėsos kukuliai su padažu
Naudojant daugiafunkcinę keptuvę ne tik pagreitėja maisto gaminimas, bet ir jis tampa sveikesnis. Naudokite "garintuvo" režimą kiaulienos kukuliams ir ryžiams gaminti. Minkšti ir sultingi garuose virti mėsos kukuliai padaže puikiai papildys šviežias daržoves, bulvių košę ar makaronus.
Žingsnis 1
Išvirkite puodelį ryžių dviejuose su puse puodelio vandens. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir sumalkite mėsmale kartu su svogūnu. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, atvėsintus ryžius, džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite maltų pipirų, druskos ir viską gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti vientisą masę.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti mėsos kukulius. Drėgnomis rankomis atpainiokite po truputį mėsos ir susukite į kamuoliukus. Į multicookerį įpilkite du puodelius virinto vandens, paruoštus rutuliukus sudėkite į garų indą. Sandariai uždarykite multicookerį, įjunkite "garų" režimą ir nustatykite 30 minučių gaminimo laiką.
Žingsnis 3
Paruoštus kotletukus perkelkite į atskirą dubenį ir pradėkite ruošti padažą. Nusunkite vandenį - sultinį iš multicookerio į dubenį. Katile kartu įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir sviestą. Tada supilkite miltus, išmaišykite, supilkite 2 puodelius sultinio, druskos, pipirų ir nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Kai padažas užvirs, sudėkite grietinę, išmaišykite, perkelkite mėsos kukulius į katilą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
Kategorijos