Gausi dolma su jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gausi dolma su jautiena

Dolma su jautiena ne veltui vadinama sočiu patiekalu, nes kartu su mėsa jame naudojami kiaulienos taukai. Jis taip pat suteikia įdarui skonį ir aromatą. Nepakartojamą kvapą suteikia zira, raudonėliai, hopli-suneli, česnakai ir adžika. Trumpai tariant, tai skonio bomba, kuri priblokš jūsų receptorius. Kulinarai turėtų pabandyti gaminti tokią dolmą, ji niekada jūsų nenuvils.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gausi dolma su jautiena Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną ir lengvai pakepinkite jį svieste ir augaliniame aliejuje, suberkite visus prieskonius. Į maltą mėsą su svogūnais, petražolėmis ir druska suberkite ryžius. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Gausi dolma su jautiena Žingsnis 2
Atsargiai suvyniokite mėsą į lapus, kaip parodyta nuotraukoje. Įdarą dėkite ant matinės lapų pusės.

Žingsnis 3

Gausi dolma su jautiena Žingsnis 3
Įdėkite dolmą į puodą, užpilkite vandeniu. Virkite 60 minučių, kol lapai suminkštės. Taip pat paruoškite padažą. Tam orkaitėje folijoje iškepkite česnakus. Tada sumaišykite jį su grietine, druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos