Publikavimo data: 2024-05-25
Gausi dolma su jautiena
Dolma su jautiena ne veltui vadinama sočiu patiekalu, nes kartu su mėsa jame naudojami kiaulienos taukai. Jis taip pat suteikia įdarui skonį ir aromatą. Nepakartojamą kvapą suteikia zira, raudonėliai, hopli-suneli, česnakai ir adžika. Trumpai tariant, tai skonio bomba, kuri priblokš jūsų receptorius. Kulinarai turėtų pabandyti gaminti tokią dolmą, ji niekada jūsų nenuvils.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną ir lengvai pakepinkite jį svieste ir augaliniame aliejuje, suberkite visus prieskonius. Į maltą mėsą su svogūnais, petražolėmis ir druska suberkite ryžius. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Atsargiai suvyniokite mėsą į lapus, kaip parodyta nuotraukoje. Įdarą dėkite ant matinės lapų pusės.
Žingsnis 3
Įdėkite dolmą į puodą, užpilkite vandeniu. Virkite 60 minučių, kol lapai suminkštės. Taip pat paruoškite padažą. Tam orkaitėje folijoje iškepkite česnakus. Tada sumaišykite jį su grietine, druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos