Publikavimo data: 2024-10-12
Gausi kiauliena su žolelėmis ir bulguru
Su žolelėmis ir bulguru virta kiauliena iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas patiekalas, tačiau taip nėra. Nepaisant to, kad dirbama su mėsa, grūdais ir prieskoniais, jį paruošti nėra sudėtinga. Tai puikiai parinkti aromatingi ingredientai ir gaminimo technika. Kepta mėsa troškinama orkaitėje su žolelėmis ir kartu su kruopomis. Bulgur gaunasi nepaprastai skanus, nes yra mirkytas kiaulienos sultyse. Patiekalas primena maistą iš rusiškos krosnies ir yra geras pasirinkimas pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apkepkite ją svieste ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Bulgurą sudėkite į formą. Ant viršaus uždėkite sviesto griežinėlius, tada pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir keptą mėsą. Pabarstykite mėsos prieskoniais ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Dėkite formą į orkaitę 30 minučių ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Tada ištraukite, sudėkite česnaką, džiovintas žoleles ir citrinos žievelę ir vėl pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Kategorijos