Publikavimo data: 2024-06-09
Gausi sriuba su jautienos liežuviu ir makaronais
Prancūzijoje maždaug prieš 100 metų valstiečiams buvo draudžiama pjaunant galvijus pasiimti liežuvius. Tuo metu šiuo išskirtiniu delikatesu galėjo mėgautis tik turtingieji. Šiais laikais laikai pasikeitė ir daugelis žmonių gali mėgautis šiuo delikatesu.
Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite ir nuvalykite jautienos liežuvį. Įdėkite jį į indą su šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies su visu svogūnu ir lauro lapu. Kai užvirs, nuimkite putas ir sumažinkite ugnį. Jautienos liežuvį virkite maždaug 120 minučių. Po to sultinys bus paruoštas. Išimkite liežuvį, supjaustykite kubeliais ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir supjaustykite kubeliais bulves bei morkas ir sudėkite į sultinį. Virkite dar pusvalandį, kol bulvės suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Pačioje pabaigoje sudėkite makaronus ir dar 5 minutes patroškinkite. Į paruoštą sultinį sudėkite griežinėliais supjaustytą liežuvį.
Kategorijos