Publikavimo data: 2024-06-09
Gausus anties paštetas
Ančių paštetas yra tikras delikatesas, nesvarbu, iš ko jis pagamintas - kepenų ar mėsos. Bet kuriuo atveju jis bus labai sotus ir skanus, nes antis yra riebus paukštis. Jis tiks kaip greitas ir skanus užkandis, ten ir ant šventinio stalo neliks nepastebėtas. Nustebinkite savo svečius ir namiškius šiuo išskirtiniu prancūzišku patiekalu ir jie tikrai tai įvertins.
Žingsnis 1
Anties skerdeną be odos užpilkite vandeniu, įberkite raudonėlio pipirų, lauro lapą, visą svogūną ir padėkite ant ugnies. Virkite ilgai, bent valandą, mėsa turi tapti labai minkšta ir lengvai atsiskirti nuo kaulo. Kad sultinys būtų sodresnis, o mums to reikės, virkite be dangčio.
Žingsnis 2
Supjaustytą anties odą sudėkite į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite riebalus ant silpnos ugnies. Periodiškai nusausinkite juos į atskirą indą ir perkoškite per sūrmaišį.
Žingsnis 3
Virtą mėsą susmulkinkite į gabalėlius ir šakute palaipsniui supilkite sultinį ir brendį iki vientisos masės. Kai masė sugers maksimalų sultinio kiekį, įberkite maltų pipirų ir druskos. Kad paštetas ilgai išsilaikytų, paskirstykite jį į formeles ir aptepkite anties taukais.
Kategorijos