Publikavimo data: 2024-06-15
Gausus azu su kiauliena
Paruošti klasikinį azu nėra sudėtinga. Pagrindiniai jo principai - šiaudeliais supjaustyta mėsa, keptos bulvės, marinuoti agurkai ir aštrus pomidorų padažas. Likusią dalį virėjas gali keisti, pridėti arba atimti papildomų ingredientų, gerai, kad azu leidžia kūrybiškai gaminti. Kartu tai niekaip nepaveiks patiekalo skonio, jis klasiškai gaunasi apetitiškas.
Žingsnis 1
Supjaustykite visus produktus griežinėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, agurkus - plonomis 1 cm juostelėmis, bulves ir kiaulieną - ilgais strypais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę siųskite sviestą ir ant didelės ugnies kepkite kiaulieną, kol susidarys rusva plutelė. Tada ją iškrėskite į atskirą indą. Vietoj jos į puodą supilkite svogūnus. Troškinkite jį 5 minutes, tada grąžinkite mėsą.
Žingsnis 3
Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite ant didelės ugnies, kol išgaruos skysčio perteklius. Tada sudėkite mėsą, pagal skonį maltų pipirų ir druskos, supilkite sultinį, išmaišykite, uždenkite ir palikite mėsą troškintis padaže ant vidutinės ugnies 35 minutes.
Žingsnis 4
Kepkite bulves, kol jos bus pusiau išvirtos. Sudėkite jas į puodą su mėsa, tada sudėkite agurkus, susmulkintas žoleles ir česnakus. Troškinkite ant vidutinės ugnies po dangčiu dar 15 minučių.
Kategorijos