Publikavimo data: 2024-06-23
Gausus chakhokhbili su bulvėmis
Chakhokhbili dažniausiai gaminamas iš vištienos, kartais iš kalakutienos. Anksčiau jis buvo gaminamas iš fazanų. Yra maža paslaptis, kaip gaminti chakhokhbili. Vištienos nereikėtų troškinti ilgiau nei 30-35 minutes. Taip pat atsižvelkite į tai, kad vištienos krūtinėlės ir kojų virimo laikas skiriasi. Todėl, kad krūtinėlės išliktų sultingos ir nesusidarytų skaidulų, išimkite jas dar nesuvalgius viso patiekalo, o į keptuvę grąžinkite prieš pat kepimo pabaigą. Tuomet chakhokhbili jus džiugins subtiliu visų vištienos gabalėlių skoniu.
Žingsnis 1
Nuo vištienos nuimkite odą. Supjaustykite vištieną kąsnio dydžio gabalėliais. Pjaukite ties sąnariais, taip bus lengviau ir greičiau. Turėtumėte gauti 12-14 gabaliukų. Nuo pomidorų nuimkite odelę, bulves supjaustykite formos griežinėliais naudodami specialų peilį. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Kepkite vištieną įkaitintoje keptuvėje be aliejaus 10 minučių. Atskirai pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs ir auksiniai. Pomidorus supjaustykite į tyrę.
Žingsnis 3
Į vištieną sudėkite pakepintus svogūnus ir pomidorų tyrę, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Iš anksto išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos nukelkite nuo ugnies. Sudėkite bulvių griežinėlius į keptuvę su vištiena, pabarstykite žolelėmis ir troškinkite dar 7-10 minučių.
Kategorijos