Publikavimo data: 2024-06-15
Gausus daržovių troškinys su baklažanais
Baklažanai yra daržovė, kuri gana dažnai naudojama daugelio receptų sudėtyje. Ši daržovė gerina virškinimą ir didina tulžies išsiskyrimą, todėl sergant lėtiniu gastritu, kepenų ir kasos ligomis ji dažnai įtraukiama į racioną. Be visų naudingų savybių, troškinti baklažanai su daržovėmis yra labai skanus ir sotus patiekalas.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną dideliais kubeliais ir pasiųskite jį troškinti į keptuvę su augaliniu aliejumi. Tada į svogūnus sudėkite pomidorus ir smulkiai supjaustytą česnaką, išmaišykite ir šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Išimkite baklažanus iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti iki kambario temperatūros, nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Siųskite į puodą su visu turiniu. Troškinkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol išvirs, maždaug 20 minučių. Jei norite, galite įpilti šaukštą grietinės.
Kategorijos