Gausus ir švelnus zama pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Gausus ir švelnus zama

"Zama" yra skanus patiekalas, kurį gali pagaminti bet kuri šeimininkė. Zama verdama tik su vištienos sultiniu ir naminiais makaronais. Jį paruošti nėra sudėtinga, tačiau skonis ir kvapas nepaliks abejingų. Šis patiekalas paprastai ruošiamas antrąją vestuvių dieną arba po triukšmingos puotos. Kiekviena šeimininkė turi savo mažą šio nuostabaus patiekalo gaminimo paslaptį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Gausus ir švelnus zama Žingsnis 1
Švarią mėsą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Mėsa turi gerai išvirti. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir toliau virkite mėsą, kol ji visiškai išvirs.

Žingsnis 2

Gausus ir švelnus zama Žingsnis 2
Paruoškite nuplautas daržoves pjaustymui. Morkas supjaustykite šiaudeliais. Salierus taip pat supjaustykite šiaudeliais. Jei nemėgstate salierų, virkite juos sveikus.

Žingsnis 3

Gausus ir švelnus zama Žingsnis 3
Į verdantį sultinį sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, salierus ir žirnelius. Sūdykite sultinį ir virkite, kol mėsa bus paruošta.

Žingsnis 4

Gausus ir švelnus zama Žingsnis 4
Patogiame giliame dubenyje įmuškite vieną žalią kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą gerai išminkykite, iškočiokite ir leiskite jai šiek tiek apdžiūti. Kai tešla bus sausa, susukite ją į vamzdelį ir plonai supjaustykite. Makaronai paruošti.

Žingsnis 5

Gausus ir švelnus zama Žingsnis 5
Kai mėsa bus paruošta, iš sultinio išimkite saliero gabalėlius ir svogūnus. Palaipsniui į sultinį sudėkite makaronus, pagal skonį įmeskite lauro lapą, druskos ir prieskonių ir dar kelias minutes pavirkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, karštieji patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, sriubos su vištienos skrandžiu, sriubos su pomidorų pasta

Kategorijos