Publikavimo data: 2025-08-17
Gausus ir švelnus zama
"Zama" yra skanus patiekalas, kurį gali pagaminti bet kuri šeimininkė. Zama verdama tik su vištienos sultiniu ir naminiais makaronais. Jį paruošti nėra sudėtinga, tačiau skonis ir kvapas nepaliks abejingų. Šis patiekalas paprastai ruošiamas antrąją vestuvių dieną arba po triukšmingos puotos. Kiekviena šeimininkė turi savo mažą šio nuostabaus patiekalo gaminimo paslaptį.
Žingsnis 1
Švarią mėsą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Mėsa turi gerai išvirti. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir toliau virkite mėsą, kol ji visiškai išvirs.
Žingsnis 2
Paruoškite nuplautas daržoves pjaustymui. Morkas supjaustykite šiaudeliais. Salierus taip pat supjaustykite šiaudeliais. Jei nemėgstate salierų, virkite juos sveikus.
Žingsnis 3
Į verdantį sultinį sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, salierus ir žirnelius. Sūdykite sultinį ir virkite, kol mėsa bus paruošta.
Žingsnis 4
Patogiame giliame dubenyje įmuškite vieną žalią kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą gerai išminkykite, iškočiokite ir leiskite jai šiek tiek apdžiūti. Kai tešla bus sausa, susukite ją į vamzdelį ir plonai supjaustykite. Makaronai paruošti.
Žingsnis 5
Kai mėsa bus paruošta, iš sultinio išimkite saliero gabalėlius ir svogūnus. Palaipsniui į sultinį sudėkite makaronus, pagal skonį įmeskite lauro lapą, druskos ir prieskonių ir dar kelias minutes pavirkite.
Kategorijos