Publikavimo data: 2024-05-20
Gausus jautienos nugarinė su bulvėmis
Šį patiekalą galima paruošti įvairiais būdais, tačiau būtent su raudonuoju vynu ir sviestu nugarinė būna ypač skani ir sultinga. Jį galite ruošti ne vieną kartą, nugarinė su bulvėmis bus skani ir antrą dieną. Galite įdėti daugiau šviežių žolelių ir grietinės arba grietinėlės. Taip skonis bus ypač švelnus.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite 4 cm griežinėliais. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu apie 10-12 minučių. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas - šiaudeliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol taps permatomi. Sudėkite daržoves į puodą, pabarstykite miltais, supilkite vyną ir troškinkite apie 5 minutes, kol išgaruos alkoholis.
Žingsnis 3
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite odelę ir susmulkinkite blenderiu. Sudėkite susmulkintus pomidorus į puodą, sudėkite apkeptą mėsą, supilkite sultinį ir virkite, kol išvirs.
Žingsnis 4
Nulupkite ir supjaustykite bulves, sudėkite į mėsą, tada - šparagines pupeles, prieskonius ir troškinkite, kol suminkštės.
Kategorijos