Publikavimo data: 2024-06-08
Gausus kiaulienos guliašas su bulvių koše
Kiaulienos guliašas yra vengrų ir čekų virtuvės patiekalas. Pasaulyje paplitęs guliašas iš tirštos mėsos sriubos virto troškiniu su tirštu padažu, tačiau jis vis dar labai skanus ir sotus. Guliašas slavų šalyse patiekiamas su įvairiais garnyrais, dažniausiai su bulvėmis, nes savo tėvynėje jis verdamas su bulvėmis ir daržovėmis viename katile. Be abejo, tai vienas geriausių patiekalų šeimos pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Supjaustykite gumbus griežinėliais ir suberkite juos į puodą su vandeniu. Kai užvirs, pasūdykite ir virkite 30 minučių. Nusunkite vandenį, supilkite karštą pieną ir sviestą ir sutrinkite į vientisą bulvių košę.
Žingsnis 2
Kol bulvės verda, paruoškite guliašą. Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol taps auksinė. Sudėkite smulkintą svogūną, druską, pipirus ir supilkite 0,5 l vandens. Troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Sausoje keptuvėje apkepkite miltus iki auksinės spalvos, supilkite į juos 150 ml vandens ir sudėkite į mėsą. Tada į guliašą sudėkite pomidorus, išmaišykite ir palikite ant ugnies dar 10 minučių.
Kategorijos