Publikavimo data: 2024-10-12
Gausūs kiaulienos šonkauliukai šurpa
Šurpos sriuba - garsus uzbekų patiekalas. Tradiciniame recepte pagrindinis ingredientas - jautiena. Tačiau iki šiol receptas keitėsi, o kulinarinėse knygose jau tvirtai įtvirtinti šurpos receptai, kuriuose naudojama kiauliena. Ne ką prastesnis ir patiekalas, paruoštas iš kiaulienos.
Žingsnis 1
Supjaustykite šonkaulius nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite šonkauliukus, kol paruduos. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite jį į kepamą mėsą. Išmaišykite mėsą ir svogūnus ir kepkite ingredientus 4-5 minutes.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite mažais kubeliais arba apskritimais. Sudėkite morkas į pakepintus ingredientus ir kepkite apie 5 minutes. Supjaustykite paprikas ir sudėkite jas į kepintus ingredientus. Supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę, troškinkite 2-3 minutes. Visus produktus išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą ir daržoves į puodą storu dugnu. Supjaustykite bulves ir sudėkite jas į puodą. Viską išmaišykite. Į puodą su ingredientais supilkite vandenį, kad jis šiek tiek apsemtų maistą.
Žingsnis 4
Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Į verdančią sriubą įberkite druskos, pipirų, kmynų ir sumažinkite ugnį iki mažos. Sriubą virkite apie 45-55 minutes. Į paruoštą sriubą sudėkite smulkiai supjaustytą arba išspaustą česnaką ir susmulkintas žoleles. Palikite sriubą pritraukti.
Kategorijos