Publikavimo data: 2024-05-25
Gausūs krevečių raviolai
Ravioli yra itališkos virtuvės patiekalas. Manoma, kad jis kilo iš kinų koldūnų, tačiau kartu yra labai panašus į mūsų koldūnus ir virtinukus. Jie išsiskiria plonesne tešla, dažnai kvadratine forma ir įvairiais ingredientais. Šiandien gaminsime raviolius su krevetėmis ir sūriu. Jie ypač nustebins gardaus maisto mėgėjus savo išskirtiniu skoniu. Raviolius, kaip ir įprastus koldūnus, galima užšaldyti ir tada tiesiog išvirti.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus supilkite augalinį aliejų ir kiaušinius, palaipsniui maišydami supilkite vandenį, tešla turi būti lanksti ir elastinga, kai tešla bus išminkyta, uždenkite ją rankšluosčiu arba maistine plėvele ir kambario temperatūroje palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų.
Žingsnis 2
Tada paruoškite įdarą, giliame dubenyje rankomis susmulkinkite avies sūrį, krevetes smulkiai supjaustykite ir sudėkite į sūrį, petražoles susmulkinkite ir suberkite į dubenį, supilkite citrinos sultis, bazilikus, čiobrelius, pipirus ir druską, gerai išmaišykite, įdaras paruoštas, turi gautis vientisa masė, kad uždėjus ant tešlos ji nesubyrėtų.
Žingsnis 3
Padažui grietinėlę virkite ant silpnos ugnies, kol jos liks trečdalis pradinio tūrio. Supilkite grietinėlę į dubenėlį arba blenderio matavimo puodelį, suberkite sutrupintą sūrį, bazilikus, druską ir pipirus, išmaišykite maišytuvu, ne per ilgai, kad grietinėlė neišplaktų iki kreminės konsistencijos.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į dvi dalis, kad gautųsi du vienodi lakštai, gerai iškočiokite, sluoksniai turi būti ploni. Ant pirmojo lakšto dėkite įdarą, vizualiai padalykite į vienodus kvadratus, palikdami 2-3 cm tarpą, tada uždenkite antruoju tešlos lakštu ir pirštais užspauskite kraštus, supjaustykite peiliu ir pirštais užklijuokite raviolių kraštus.
Žingsnis 5
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite raviolius ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Kategorijos