Publikavimo data: 2024-06-09
Gausus mėsos mišinys
Soljanka yra senovės rusų patiekalas, kurio istorija siekia XIV amžių. Per tą laiką jo sudėtis keitėsi, tačiau nepakito jo tirštumas ir sotumas, prieskoniai ir prieskoninės žolelės. Jie soljankai suteikia aštrų - rūgštų skonį, tačiau tai tik vienas iš jos privalumų. Šiuolaikinėje interpretacijoje į soliaką dedama mėsos, įvairių rūkytų mėsos gaminių, alyvuogių, marinuotų agurkų, sūrymo, todėl ji tampa soliaka. Jį galima paruošti greitai, jei iš anksto išvirsite sultinį.
Žingsnis 1
Kiaulieną virkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos, kol mėsa išvirs. Išimkite mėsą iš sultinio ir leiskite jai atvėsti.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurkus, kumpį ir dešrą batonais, o svogūną - plonais ketvirčiais žiedų. Pirmiausia keptuvėje apkepkite svogūną, tada sudėkite kumpį, dešrą ir galiausiai agurkus. Supilkite vandeniu atskiestą pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Išvirusias kiaulienos juosteles sudėkite atgal į sultinį ir leiskite jam užvirti. Tada sudėkite į puodą keptuvės turinį ir užvirinkite.
Žingsnis 4
Į puodą sudėkite dešreles ir griežinėliais supjaustytas alyvuoges, supilkite agurkų sūrymą ir užvirinkite. Virkite dar 10 minučių. Jei reikia, pasūdykite, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 20 min. brinkti.
Kategorijos