Publikavimo data: 2024-09-22
Gausus mišrainis su rūkyta mėsa, kiauliena ir perlinių kruopų sriuba
Viena iš versijų apie soljankos kilmę teigia, kad patiekalo pavadinimas kilo iš žodžio "selyanka". Tai reiškia, kad tokia paprasta sriuba buvo ruošiama kaimuose, kur gyveno valstiečiai. Nenorėdami išmesti likučių, juos supildavo į vieną puodą ir išvirdavo. Nesvarbu, ar tai tiesa, ar ne, bet patiekalas vis tiek pasirodo esąs garsus. Žinoma, jis pasikeitė, tačiau išliko toks pat apetitiškas ir visada pageidaujamas ant stalo - kaip ir šis, su perliniais koldūnais.
Žingsnis 1
Paruoštus avinžirnius išvirkite. Atskirai valandą virkite kiaulienos sultinį. Mėsą supjaustykite griežinėliais ir kartu su avinžirniais grąžinkite į sultinį.
Žingsnis 2
Supjaustykite kumpį ir dešreles griežinėliais ir apkepkite keptuvėje. Įmaišykite sultinį ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Troškinkite tarkuotus raugintus agurkus po dangčiu keptuvėje, kol visiškai išgaruos sultys. Tada agurkus sudėkite į puodą su sultiniu.
Žingsnis 4
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite pomidorų pastą, pakepinkite 2-3 minutes ir perpilkite į sultinį. Po 10 minučių virimo išjunkite ugnį ir sudėkite žoleles.
Kategorijos