Publikavimo data: 2024-06-15
Gausus sumuštinis su kiauliena.
Šis sotus sumuštinis su kiauliena yra puikus pusryčių ar užkandžių patiekalas visai šeimai. Paruošimas nepareikalaus daug laiko ir pastangų, o rezultatu tikrai liksite patenkinti, nes toks patiekalas ilgam suteiks sotumo ir lengvai pakeis visavertį maistą. Ypatingo pikantiškumo suteikia padažas, jį galima pasiūlyti net vaikams, jei iš sudėties pašalinsite dešrą arba pakeisite ją virta.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ant formos dugno įdėkite lauro lapą, tada mėsą ir kepkite apie 30-40 minučių. Laikas priklauso nuo gabalo storio, patikrinkite, ar jis minkštas, jei šakutė lengvai įeina, galite jį išimti.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti padažą, puode sumaišykite vandenį ir pieną, užvirinkite, bet neužvirkite. Dešrą supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į padažą. Į puodelį supilkite nedidelį kiekį pieno ir jame atskieskite miltus bei druską, išmaišykite iki vientisos masės, supilkite atgal į puodą ir nuolat maišydami užvirinkite. Galiausiai sudėkite grietinę, muskatą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite paruoštą kiaulieną ir duoną plonomis riekelėmis, aptepkite duoną gautu dešrų padažu ir gražiai išdėliokite plonas kiaulienos riekes.
Kategorijos