Publikavimo data: 2024-01-04
Sumuštiniai su lašiša ir mocarela receptas
Sumuštiniai yra universalus patiekalas, dažnai naudojamas ir šventiniam stalui papuošti, ir kasdieniam maistui. Pagrindinis sumuštinių privalumas - galimybė nuolat eksperimentuoti su naudojamais komponentais, kaskart kuriant naujus skonius. Kartu labai svarbu juos tinkamai parinkti, kad nesugadintumėte patiekalo. Sumuštinius ruošiame su lašiša ir mocarela, sultingumui suteikiame pomidorų, pikantiškumui - krapų ir česnakų padažo. Sumuštiniai su lašiša yra ne tik skanūs, bet ir sotūs bei sveiki.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite krapus, smulkiai sukapokite ir suberkite į dubenį. Į dubenį suberkite pipirų mišinį, druską ir gerai išmaišykite. Bagetę supjaustykite griežinėliais ir 5-7 min. džiovinkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Išdžiovintą bagetę patepkite sviestu.
Žingsnis 3
Ant sviesto sudėkite lašišos griežinėlius.
Žingsnis 4
Tada ant žuvies uždėkite mocarelos griežinėlius.
Žingsnis 5
Po to dedamas pomidorų sluoksnis.
Žingsnis 6
Tada paruoškite padažą: maišytuve iki vientisos masės suplakite česnaką, krapus ir nedidelį gabalėlį sviesto. Gautą padažą užtepkite ant sumuštinių kaip viršutinį sluoksnį. Pagal skonį pagardinkite krapais, pipirais ir druska.
Kategorijos