Publikavimo data: 2024-06-23
Gausus vištienos blauzdelės čakhokhbili su makaronais
Čachochbili - nacionalinis Gruzijos patiekalas, kuris yra jos vizitinė kortelė. Iš pradžių pagrindinis patiekalo ingredientas buvo fazanas, tačiau ilgainiui pagrindine čachokbili sudedamąja dalimi tapo vištiena. Chakhokhbili gaminamas troškinant keptą paukštieną daržovėse ir prieskoniuose, todėl patiekalas pasižymi sodriu skoniu ir ryškiu aromatu. Be puikaus skonio, chakhokhbili pasižymi didele maistine verte, kuri yra svarbi organizmui.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais, pomidorus - kubeliais, o česnaką - smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Paruoštas blauzdas sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi, pašaukite į puodą ir kepkite 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Kepdami vištienos blauzdas apverskite jas iš vienos pusės į kitą, kol mėsa paruduos.
Žingsnis 4
Sudėkite smulkintą svogūną į keptas blauzdas ir sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 5
Vištieną ir svogūnus kepkite ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol svogūnai taps skaidrūs.
Žingsnis 6
Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sudėkite smulkintus pomidorus, druską, pipirus ir "hmeli-suneli". Sumaišykite ingredientus ir 20 minučių troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Likus kelioms minutėms iki patiekalo paruošimo, į čakokbili suberkite susmulkintą česnaką ir dar kelias minutes troškinkite. Išvirkite makaronus atskirame dubenyje ir patiekite chakhokhbili su makaronų garnyru.
Kategorijos