Gavėnios daržovių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Gavėnios daržovių salotos

Pasninko salotos ruošiamos su bet kokiais grybais, tačiau geriau jas ruošti su pievagrybiais, nes jie labai greitai iškepa, o skonis ir tekstūra išlieka tinkami. Patrauklios gavėnios salotos iš grybų ir daržovių būna labai skanios ir maistingos. Dėl jose esančių augalinės kilmės ingredientų jos puikiai tinka gavėnios dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas. Greitos ir paprastos salotos ant greitos rankos, išgelbės tais atvejais, kai laiko maisto gaminimui yra mažai, o norisi ko nors skanaus ir švelnaus. Salotos yra ne tik sočios, bet ir maistingos, jose gausu visų imunitetui palaikyti reikalingų vitaminų.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Gavėnios daržovių salotos Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir morkas ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Visas daržoves nulupkite ir smulkiai supjaustykite nedideliais kubeliais.

Žingsnis 2

Gavėnios daržovių salotos Žingsnis 2
Sumaišykite pjaustytas morkas, svogūnus, bulves, marinuotus grybus su žirneliais, alyvuogėmis, šviežiais agurkais, majonezu, garstyčiomis, alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos