Publikavimo data: 2025-08-17
Gavėnios daržovių salotos
Pasninko salotos ruošiamos su bet kokiais grybais, tačiau geriau jas ruošti su pievagrybiais, nes jie labai greitai iškepa, o skonis ir tekstūra išlieka tinkami. Patrauklios gavėnios salotos iš grybų ir daržovių būna labai skanios ir maistingos. Dėl jose esančių augalinės kilmės ingredientų jos puikiai tinka gavėnios dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas. Greitos ir paprastos salotos ant greitos rankos, išgelbės tais atvejais, kai laiko maisto gaminimui yra mažai, o norisi ko nors skanaus ir švelnaus. Salotos yra ne tik sočios, bet ir maistingos, jose gausu visų imunitetui palaikyti reikalingų vitaminų.
Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir morkas ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Visas daržoves nulupkite ir smulkiai supjaustykite nedideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Sumaišykite pjaustytas morkas, svogūnus, bulves, marinuotus grybus su žirneliais, alyvuogėmis, šviežiais agurkais, majonezu, garstyčiomis, alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos